Metoda psihologică pe care o utilizez în cabinetul meu presupune o intervenție holistică, de orientare umanist-existențială.
Scopul final al procesului terapeutic este (re)dobândirea autonomiei clientului, prin deblocarea resurselor sale și maximizarea potențialului personal. Mulțumită tehnicilor creativ-expresive, dar și atitudinii deschise, empatice și suportive, cu respect pentru particularitățile individuale și unicitatea fiecărei ființe umane, terapia experiențială îți oferă pârghiile necesare pentru a-ți clădi o viață plină de sens, trăită la timpul prezent, în aici și acum.
Astfel, soluțiile pe care le căutăm împreună la impasurile pe care le trăiești nu sunt cele impuse de vreun terț sau de vreo normalitate statistică, ci acelea care sunt cele mai în acord cu tine, așa încât să poți deveni congruent cu propriile experiențe, valori, nevoi și dorințe.
Indiferent că vorbim despre servicii de psihologie clinică, de consiliere psihologică sau de psihoterapie, terapia mea are ca scop atât depășirea impasului cu care te confrunți la timpul prezent, cât și înzestrarea ta cu toate resursele necesare (re)dobândirii autonomiei individuale care să te ajute și pe viitor.
Astfel, în nucleul practicii mele profesionale se află următoarele componente: un cadru sigur de acceptare, toleranță, deschidere și empatie; identificarea și ameliorarea mecanismelor de apărare dezadaptative; dezvoltarea unor strategii de adaptare sănătoase; restructurarea personalității atunci când acest lucru este dorit și necesar.
Dacă ai nevoie de ajutor pentru vreuna dintre problematicile de mai jos sau pentru identificarea sursei de disconfort, mă poți contacta oricând!